Gołąbki z kaszą i warzywami w sosie grzybowym

2014-07-10

Gołąbki z kaszą i warzywami w sosie grzybowym

Składniki dla 4 osób:

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 litr Rosołu warzywnego Kucharek
  • 2 opakowania Zupy grzybowej Kucharek

Farsz:

  • 100 g ugotowanych borowików
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 150 g sypanej kaszy gryczanej
  • Włoszczyzna suszona Kucharek
  • Przyprawa Kucharek Smak Wiosny 

 

Sposób przygotowania:

Kapustę sparzyć oddzielając liście, a następnie wystudzić. W rondelku zeszklić cebulę i pokrojone w paski borowiki, a następnie dodać kaszę. Całość zalać 300 ml wrzącej wody, dodać Włoszczyznę Kucharek i doprawić do smaku Przyprawą Kucharek. Całość przykryć i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 100°C.

Gotową i wystudzoną kaszę z cebulą i borowikami zawinąć w liście kapusty. Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przed pieczeniem zalać zagotowanym rosołem połączonym z zupą grzybową Kucharek. Całość piec pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gotowe gołąbki przekroić na pół i podawać z powstałym podczas pieczenia aromatycznym sosem grzybowym.

 
<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link