Dorsz pieczony

2014-07-08

Dorsz pieczony

Składniki dla 4-6 osób:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 2 zielone papryki (40 dag)
  • po 1 łyżeczce Oregano i Natki z pietruszki Prymat
  • 2 łyżki Bułki tartej Prymat
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła

Marynata:

  • 4 łyżki Musztardy sarepskiej Prymat 
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka Przyprawy uniwersalnej do potraw Kucharek
  •  
  • Sposób przygotowania:

    Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć i natrzeć marynatą. Kawałki ryby ułożyć w naczyniu do zapiekania i posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną i pokrojoną w krążki papryką. Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link