Barszcz biały z kurkami i chrupiącą szynką

2014-07-10

Barszcz biały z kurkami i chrupiącą szynką

 Składniki dla 3 osób:

  • 1 opakowanie Barszczu białego Kucharek
  • 1 łyżka masła
  • 80g kurek (świeżych lub mrożonych)
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 50 ml śmietany 36%
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej


Sposób przygotowania:

Kurki podsmaż na maśle i dodaj do gotującego się barszczu białego. Zupę dopraw chrzanem, a po chwili dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Szynkę wysusz w piekarniku. Pokrojone w ćwiartki pomidory połącz z drobno posiekanym czosnkiem i ułóż na barszczu wraz z chipsem z szynki.

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link